torsdag 4. august 2011

DIY kjøkkenbenk

Det gjelder å smi mens jernet er varmt, eller å pusse opp mens mannen er borte. Dette kjøkkenbenkprosjektet fikk jeg endelig gjort ferdig mens Molliemannen hadde med seg begge barna til Trøndelag på en liten ferie. 


Vi har en kjøkkenbenk i heltre eik som jeg har hatt lyst til å gjøre noe med lenge. Den har blitt så oransje og jeg hadde lyst til å lysne den litt. Så, etter litt googling fant jeg måten å gjøre det på, og det funket!


1. Benken var oljet med klar olje fra før, så den måtte fjernes. Først pusset jeg med grovt sandpapir (for hånd). Her er det viktig å passe på retningen du pusser i, så det ikke blir riper "på tvers" av treets retning hvis du skjønner.....

2. Pusset så hele benken igjen med fint sandpapir3. Så vasket jeg benken med trerens, først med en klut og så skrubbet jeg med en børste. 


4. Så er det bare å male i vei med oljen....den er sjokkhvit når man tar den på så her er det lett å bli litt bekymret for resultatet, men det blir bra til slutt!


5. Dette er oljen jeg brukte. Flugger kjøkkenbenkolje tilsatt hvite pigmenter. Etter å ha malt på ganske tykt, lot jeg det ligge ca 20-30 min og tørket deretter av det overflødige. Gjentok prosedyren en gang til og lot det ligge ca 45 min andre gang og tørket av med en tørr klut. 

 ....og her er resultatet!

 
 Jeg ble kjempefornøyd! Benken fikk liksom et litt mer slitt, gråtonet preg akkurat sånn jeg ville. Til sammenligning var den slik før behandlingen:

 

....og etter. Lys og fin!

 
 JUHU! Heldigvis ble Molliemannen ble strålende fornøyd med dette og jeg sanket betydelige "jøss-du-kan-jo-hvis-du-vil" poeng :-D 

(jeg har visstnok en tendens til å gå løs på oppussing og fikseprosjekter med en fort-og-gæliholdning, noe som ikke slår så godt an hos mannen. Det hører riktignok med til historien at hele dette pusse- og kjemikaliebaserte prosjektet ble utført uten at Mollie hadde tid og tålmodighet til å ta av seg den lys grå dressbuksa hun hadde hatt på seg på jobb den dagen. Men det trenger jo ikke Molliemannen å vite)

8 kommentarer:

 1. WOW! Den ble bare rå fin! Fantastisk!
  Akuratt SLIK har jeg lyst til å gjøre med kjøkkenbenken vår også. Tusen takk for at du deler oppskrift. Det ble knall fint!

  SvarSlett
 2. Wow, litt av en jobb du har lagt ned! Ble bare superffint!! Har lyst til å gjøre noe med tømmerveggen i stua, kanskje dette kunne vært løsningen tru...

  Klemmer fra Stine

  SvarSlett
 3. Det ble kjempefint! Poeng til deg! :)

  SvarSlett
 4. Oi, den ble dus og elegant og skikkelig fin!

  SvarSlett
 5. Det ble kanonfint, virkelig! Men jammen en del pussing på forhånd, seg jeg... Får av alle ting en helt ekstremt ekkel ising i tennene av å drive med pussing, så for meg er det en relativt høy terskel for å starte med slikt. På den andre siden har jeg jo en mann i huset, uten slike tannproblemer... hm. Dette må vurderes!

  SvarSlett
 6. Det ble skikkelig fint! Bra jobbet.

  Fikk pakken fra deg i posten igår, tusen takk! Håndkleet var så fint at jeg nesten ikke tør å tenke på at jeg skal skitne det til, kanskje det blir brukt som duk en liten stund... Og koppen var kjempesøt, det synes sønnen min også. Tror kanskje vi kommer til å krangle om den;-)

  Håper du har hatt en fin sommer!

  Klem Louise:-)

  SvarSlett
 7. Takk for tips.
  Nå har jeg skrevet prosjektplan til samboeren, så nå skal det handles inn og behandles hos oss også :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på at du legger igjen noen ord til meg. Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan :-)