søndag 15. august 2010

Mollie gjør ting hun ikke kan

Jeg får ofte ideer. Noen ganger fine ideer og noen ganger fikse ideer. Inspirert av andre bloggere (husker bare en i farta; snedig snelle) tenkte jeg å kjøpe en stygg messinglampe på Fretex og spraymale den. Gul. Blir fint, tenkte jeg. Da Molliemannen kom hjem den dagen, sa han (bekymret i stemmen) "hvorfor er det white spirit og maskeringstape fremme?" " jeg driver bare å fikser noen smågreier, ikke noe å stresse med!" svarte jeg. Så tittet han ut av vinduet og spurte (litt oppgitt) "Mollie, hvorfor er gresset vårt gult?"

Det å spraye en lampe viste seg å være litt vanskeligere enn jeg trodde. Den ser kanskje grei nok ut på bildet, men egner seg ikke for inspeksjon på mindre enn 50 cm. Sprayen ville jo ikke sitte, den skallet av da jeg skulle montere sammen lampa, jeg fikk spray på ledninger, brytere, klær, fingre og altså da gress. Sprayen rant og lagde stygge renner, små insekter kom og satte seg i sprayen mens den tørket og det hele var egentlig bare mislykket. Jeg burde egentlig bare kastet hele lampa, men så lenge ingen går veldig nærme innpå, ser den jo fargerik og fin ut på avstand.

Den får stå inne i dette hjørnetMollie har lært følgende:

1. Følg bruksanvisninger. Hvis det står "rist boksen i 3 minutter før bruk, spray på 25 cm avstand", så er det sikkert en grunn til det
2. Bruk maskeringstape
3. Skift klær; ikke bruk en litt fin tunika fra Indiska når du sprayer med gul lakk
4. Spraylakk sitter ganske dårlig på en gammel stygg messinglampe fra Fretex
5. Hundre kroner er likevel ikke så mye for en gammel lampe

Da setter vi heller i gang med et trygt og ufarlig prosjekt; nemlig å tapetsere denne boksen!
Her er det ikke mye som kan gå galt ;-)

8 kommentarer:

 1. Synes du var flink, jeg! Så kjempetøff ut på bildene! Og man blir ikke proff uten øvelse! Klem herfra. :)

  SvarSlett
 2. Ha ha , synes jeg ser deg for meg ;) Lampa ble jo knall den :) Og boksen kjempesøt :)

  SvarSlett
 3. Tihi, graset hos meg e blått, men det vokse jo ut igjen... ;o)

  Inspirert av alle flotte tips og idear e eg og godt i gang med "ting eg ikkje kan" :o)

  Tenke at øvelse gjørr mester, og begynne med små prosjekter med ting eg ikkje e så redde for på ein måte.
  Syns det ser skikkelig vellykka ut eg da, både lampen og eska :o)

  SvarSlett
 4. Ha ha ha, godt sagt!Synes jeg ser den bekymrede mannens ansikt når han oppdager det gule gresset, he he he.Mange ting å lære skal man bli god DIY-er, og mange feller å gå i.Spraylakk som ikke fester seg på grunnlaget er et kjent fenomen.Jeg har flere ting som står innerst i garasjen og flasser spraymaling, de ender vel opp på fyllinga en dag:)Hadde jeg bare giddet å gjøre forarbeidene så hadde saken vært en annen, men altså - det er jo selve sprayingen som er gøy!
  Dessuten vet jeg hva du skal få til jul altså, nemlig en sånn lagerfrakk som jeg har.Så kan den henge i skapet ubrukt mens du fortsetter å spraye klærne dine med maling, akkurat sånn som jeg gjør.
  Lampa ble i alle fall kjempefin!!Herlig gulfarge, for en fargeklatt i det hjørnet der!Og esken ble jammen fin også, den tapeten er råfin!
  Ha en fin søndagskveld:D

  SvarSlett
 5. Haha - no ler eg! Synes lampen ser skikkelig stilig ut på bildet, iallefall. Og gult gress er jo VELDIG i vinden snart, så der har du truffet godt! Kan du ikke bare plassere vidunderet bak et tungt møbel eller noe, slik at ingen kan gå helt innpå den? ;)

  Ha en fin kveld videre!

  SvarSlett
 6. Hei!
  Ha ha ha! Så gjenkjennende! Forarbeid er en så stor utfordring at det for det meste droppes her i huset (feks er inngangen til stua fortsatt sparklet og ikke pusset fordi vi hater sånn sparklejobb. Det har stått sånn i snart 4 år!)Lampen ble kjempefin og tapeten gjorde virkelig susen på den esken! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Så fin lampe! Du er super tøff som bare gjør det - selv bruker jeg alt for lang tid på å finne ut hva som skal gjøres.

  SvarSlett
 8. hihi
  det var fint innlegg- morsomt og informativt.
  på bildet ser lampa fin og fresh ut! :)

  sommerhilsen fra Åpent hus

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på at du legger igjen noen ord til meg. Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan :-)