mandag 13. januar 2014

Brød uten elting

Ingen bakemester? Syns det er litt slitsomt med brød som må eltes og knas og lager masse søl og kliss og klass på kjøkkenet? Her skal du få en oppskrift på et brød som er superenkelt, no-mess og som smaker utrolig godt. 

Oppskriften på dette brødet fant jeg opprinnelig på bloggen til Maria Skappel, og så har jeg justert litt på oppskriften etterpå. Innlegget hennes finner du HER


 Sett først ovnen på 220 grader

ha 650 gram siktet hvetemel i en bolle



ha oppi 250 gram fibramel



litt salt (en spiseskje)



så blander du i 60 gram solsikkekjerner, 60 gram linfrø og 60 gram sesamfrø



bland en pakke tørrgjær i sammen med alt det tørre



rør sammen med en liter lunkent vann

Så setter du deigen til heving på et lunt sted i en time. Når den er ferdig hevet blander du i honning og valnøtter.


ha i 2-3 spiseskjeer flytende honning

OOPS! Glemte å ta bilde av valnøttene! Bland ihvertfall i en neve hakkede valnøtter i deigen og rør lett. 


så er det bare å helle deigen i brødformer



schvupp!!


Så lar du deigen heve 30 minutter i brødformene. Deigen skal altså heve to ganger før du steker brødene. Etter heving nr. 2 steker du brødene i 40 minutter på 220 grader. Så tar du brødene ut av formene (og dette er viktig!) legger de oppned inn i ovnen og steker de i 20 minutter til.




og vips! ferdige uperfekte og herlige hjemmebakte brød!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på at du legger igjen noen ord til meg. Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan :-)